Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Myrό Project Room :: Νικόλας Αντωνίου μια έκθεση στην κουλτούρα του Μακρύ οχήματος

                                

Η Myrό Gallery παρουσιάζει στο Project Room της την ατομική έκθεση του κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου, σε υλοποίηση μιας πρότασης της Λόλας Νικολάου προς τον επιμελητή της Myrό Πάρη Καπράλο, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στις 20.00.

“Στην έκθεση αυτή παρουσιάζω μια σειρά ζωγραφικών έργων που δεν πηγάζουν από μια συγκεκριμένη ιδέα ή θεματική.  Αποφεύγω συνειδητά να εστιάζομαι σε απόλυτα ερωτήματα ή συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αντίθετα, δημιουργώ καινούργιες ζωγραφικές εικόνες που θέτουν άγνωστα ερωτηματικά.  Με τον τρόπο αυτό βρίσκω περισσότερη ελευθερία να δημιουργήσω.  Έτσι, δίχως ιδιαίτερη σκέψη, ξεκινώ να ζωγραφίζω αόριστους χώρους, με αντικείμενα που μοιάζουν να βρίσκονται σε ¨λάθος¨ μέρος, χρόνο και μέγεθος, δίπλα από αντικείμενα ξένα μεταξύ τους, με φιγούρες ασπρόμαυρες, χαμένες σε ένα έντονο ζωγραφικό περιβάλλον, που όμως στο τέλος συνυπάρχουν… αλληλεπιδρούν και ομαδοποιούνται, δίνουν νόημα στην ύπαρξή τους, διηγούνται μια ιστορία και εκφράζουν ένα συναίσθημα”. 

Ο Νικόλας Αντωνίου, είναι απόφοιτος του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Αυτή, είναι η πρώτη ατομική του έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Η Λόλα Νικολάου είναι ιδιοκτήτρια μίας από τις παλαιότερες και πλέον δυναμικές αίθουσες σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Ο Πάρης Καπράλος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Myrό Gallery.

Η έκθεση διαρκεί από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου 2014. Η Myrό Gallery είναι επισκέψιμη από το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή (11.00-14.00 & 17.00-21.00) και Σάββατο (11.00 - 15.00).
Η Έκθεση αποτελεί συνθήκη αλληλοεξαρτώμενης συνεργασίας " Μακρύ όχημα" τόσο προς το project room τόσο προς την συνεργασία της Gallery Λόλας Νικολάου και Myro Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου