Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό κάλεσμα/REM- Brand Name project@Lola Nikolaou gallery

undefined

Η ομάδα Μακρύ Όχημα θα παρουσιάσει το εικαστικό επιτοίχιο παιχνίδι της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών, με τίτλο REM- Brand Name project/ Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, στις 27 Ιουνίου ~ 22 Αυγούστου και προσκαλεί ενδιαφερόμενους προς συμμετοχή. 

Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης, η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.
 Οι όροι για αυτό το επιτοίχιο παιχνίδι λειτουργούν ως εξής:
Ο καθένας μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του, κερδίζοντας ένα έργο με ελάχιστα χρήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε έργο που τον ενδιαφέρει αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ κόστους 5€ η μία. Όσες περισσότερες ΦΗΜΕΣ δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του, αποκλείοντάς το από την κλήρωση. Όλα τα έργα έχουν την ίδια τιμή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ποσοστό της γκαλερί. Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, τότε μεταφέρονται σε εναλλακτικά επιλεγμένο έργο. Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα μετά το πέρας της έκθεσης.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν ΦΗΜΗ.
Όροι συμμετοχής:
Κάθε ενδιαφερόμενος καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει δίνοντας μέχρι και δύο έργα, υποστηρίζοντας οικονομικά την συμμετοχή του, με 10 ευρώ,συν 2 ευρώ ανά έργο, επιχειρώντας ένα είδος αυτοργάνωσης και αδιαμεσολάβητης λειτουργίας της τέχνης. Οι διαστάσεις των έργων είναι 42 εκ. (ύψος) x 33 εκ. (πλάτος). Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μέσω 
e-mail στο rembrandname@gmail.com με προθεσμία την 15 Ιουνίου. Στέλνετε μήνυμα με τίτλο remBrand name project/Lola Nikolaou, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας. 

Τα χρήματα θα καταθέτονται στην Alpha Bank, ονομαστικά στον εξής λογαριασμό,                   στο όνομα Άννα-Μαρία Σαμαρά :

Αρ, Λογαριασμού: 487-002101-078630
IBAN:GR 0140 4870 4870 0210 1078 630

Όσα έργα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου