Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτό Κάλεσμα/ "Analog out " Το νέο project της εικαστικής πλατφόρμας "Μακρύ Όχημα" στο Athens Science Festival 2016

 

Η εικαστική πλατφόρμα Μακρύ Όχημα, θα συμμετέχει με ένα νέο project στο Athens Science Festival στα πλαίσια της κατηγορίας Art & Science, που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Απριλίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. To project τιτλοφορείται “Analog out” και θα διαπραγματεύεται τον τόπο-τρόπο ύπαρξης του εικαστικού έργου. Ένα βήμα μετά το κενό εκθεσιακό χώρο, η παρουσία των απόντων έργων τέχνης δοκιμάζεται υπό τη διαμεσολάβηση του ψηφιακού. Η διάδραση με το έργο τέχνης είναι πραγματική και άμεση; Πότε υπάρχει ένα έικαστικό έργο;
Για έναν επισκέπτη της έκθεσης, ο χώρος θα είναι άδειος. Η περιήγηση στην έκθεση θα μπορεί να γίνει σε δύο επίπεδα. Θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει smart συσκευή (δική του ή μια που θα του παρέχουμε εμείς), μέσα από την οποία θα παρακολουθεί ένα βίντεο, που θα εμφανίζει το χώρο όπως θα έχει καταγραφεί προηγουμένως με τα εικαστικά έργα. Τα έργα που θα έχουν απομακρυνθεί από το χώρο, θα έχουν αφήσει πίσω τους τα ίχνη της παρουσίας τους. Τα ίχνη θα αποτελούν στίγματα-σημειώσεις στο χώρο, που θα μπορούν να ανακαλούν την παρουσία του έργου.



Η ομάδα καλεί καλλιτέχνες όλων των εικαστικών πρακτικών να συμμετέχουν στο project με ένα έργο (και το ίχνος του). Οι καλλιτέχνες θα “δανείσουν” τα έργα τους, τα οποία θα στηθούν κανονικά στον εκθεσιακό χώρο, στην συνέχεια θα γίνει η βίντεο καταγραφή τους και τέλος, θα αποκαθηλωθούν και θα επιστρέψουν στους καλλιτέχνες. Για τη μεταφορά των έργων από και προς το χώρο είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Για προτάσεις που θα αφορούν έργα με ειδικές απαιτήσεις (π.χ. performance) οι καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι τις ημέρες του στησίματος-καταγραφής.


Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει τη πρότασή του στο  longvehicleteam@gmail.com, όπου θα συμπεριλαμβάνει:
ονοματεπώνυμο
τίτλο έργου
κείμενο περιγραφής έργου και ίχνους
φωτογραφίες-προσχέδια
τηλέφωνο


Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας καλλιτεχνών. Θα γίνει μια επιλογή από τις προτάσεις, με κριτήριο την πρωτοτυπία, την ταυτόχρονη προσαρμογή στη θεματική και στο χώρο, την συνολική εσωτερική συνοχή των έργων καθώς και την ευκρίνεια των έργων κατά την ψηφιακή τους καταγραφή. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές εως την 13η Μαρτίου. Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο ίδιο e-mail με την αντίστοιχη ένδειξη στο θέμα του μηνύματος.

Σχετικά links:

Athens Science Festival
Εικαστική πλατφόρμα Μακρύ Όχημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου